Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Troben dues campanes robades a la Segarra a Miralcamp

Van desaparèixer l'any 2019 d'un santuari de Massoteres, trobades en una séquia de reg al Pla d'Urgell

Mossos recuperant les campanes imatge extreta de mossos.gencat.cat
Mossos recuperant les campanes imatge extreta de mossos.gencat.cat

DIMECRES 20 OCTUBRE 2021

Trobades finalment les campanes del santuari de Camp-real, a Massoteres, que van ser robades fa gairebé dos anys, a començaments de novembre del 2019. Un veí de Miralcamp, Antonio Almodóvar, va trobar divendres una campana de bronze, d'uns 40 quilos de pes i amb la inspiració de la parròquia, en una séquia entre restes de llots i vegetació. El veí va donar l'avís als Mossos i es va poder identificar com una de les que es van robar a camp-real.

Fonts dels Mossos van explicar que davant de la possibilitat que la segona campana, la més gran, es trobés als voltants o submergida a la séquia, es va sol·licitar la col·laboració dels Tedax per intentar trobar-la amb equips de detecció de metalls. Per això, durant el matí d'ahir un equip d'aquest servei es va incorporar a la recerca i va ser finalment trobada dins de la séquia. Els agents van baixar a l'aigua per retirar la vegetació i el llot que cobria la campana i lligar una corda per poder elevar-la, ja que pesa més de setanta quilos.

Les mateixes fonts van assenyalar que qui va robar les dues campanes les hauria amagat per vendre-les passat un temps. D'altra banda, demà a la tarda està previst que membres de la parròquia acudeixin a la comissaria dels Mossos a Mollerussa per recollir-les.

L'aïllament del santuari de Camp-real, a mig camí entre els pobles de Massoteres, Talteüll i Palouet, va facilitar que els lladres poguessin sostreu-re les dues campanes sense que ningú se n'adonés fins diversos dies després, com va explicar el SEGRE. Tot apuntava llavors que els autors les van enderrocar des de l'espadanya de la façana de l'església, ja que a terra van quedar les profundes empremtes que van deixar les dues pesants peces al caure.

Després del robatori, es va decidir no reposar-les al no poder vigilar al temple.

S'ha de recordar que el 2011 van sostreure també les campanes de l'església romànica de Sant Jaume de Granollers de Segarra, a vuit quilòmetres de Massoteres. El 2013 van robar les de Sant Pere de Castellnou d'Ossó, a l'Urgell.

Font: Diari Segre

Aquí tens el vídeo:

TN comarques - Telenotícies - TV3 (ccma.cat)

Del minut 21:30 al 22:05